top of page

Fitte Vogels

Uit onderzoek bleek dat bewoners in de Vogeltjesbuurt  beduidend meer gezondheidsklachten hebben dan de rest van Tilburg. Voor een aantal bewoners was dit het zetje in de juiste richting om er nu echt iets aan te doen. B-in motion bedacht het concept voor Fitte Vogels, zorgde voor fondsen en coördineerde de uitvoering van A tot Z.

Zo ging de buurt aan de bak: 100 dagen gaan vijf teams aan de slag. Eerst een check bij de fysiotherapeut en de huisarts. Samen met sportcoach en diëtist het programma maken en dan samen sporten, koken en gezond eten. Een kraskalender met opbeurende teksten, gezamenlijke activiteiten tussendoor en een groot slotfeest, compleet met make-over en fotoshoot.

De welzijnsorganisatie, jongerenwerk, school, GGD en Gemeente Tilburg deden mee als teamcoaches, sportcoaches organiseerden het trainingsprogramma. Huisarts en fysiotherapeut zorgden voor de medische check-ups en peptalks op de juiste momenten. Het bleek een succesformule: doordat het project in de buurt plaatsvond, waren de lijntjes kort. De professionals raakten nauw betrokken bij de deelnemers en die laatsten raakten verslaafd aan het succes van sporten bewegen en daarmee behoorlijk afvallen. Diabetes 2 patiënten konden hun insuline achterwege laten, zwaargewichten raakten tientallen kilo's kwijt. Er volgden nieuwe projecten, nieuwe groepen en inmiddels zijn ze actief betrokken bij het reguliere sport- en beweegaanbod in de buurt.

Project: Fitte Vogels, verbeteren bewustzijn rond gezondheid bewoners Broekhoven.

Opdrachtgever: eigen initiatief ism partners in de buurt

Periode: 2013 - 2015

bottom of page