top of page

Spinozapark, Ons Park !

Deelgemeente IJsselmonde vraagt B-in motion in 2008 zoveel mogelijk bewoners van Lombardijen te betrekken bij de herinrichting van het Spinozapark. Het afgeleefde park gaat eind 2009 op de schop en het moet de ontmoetingsplek van Lombardijen worden. Samen met landschapsarchitect Peter Verkade en De Ontwerpers gaan we aan de slag.

Een werkboekje vol foto´s verspreiden we huis aan huis, mét het verhaal van het park, het basisontwerp en vragen over voorkeuren voor sfeer, activiteiten, spelen, water en materialen.

 

In maandelijkse nieuwsbrieven vragen we alle bewoners mee te schetsen aan het nieuwe ontwerp. Een groep volwassen en een groep jongeren werkt samen met de landschapsarchitect de plannen uit. Bij iedere bijeenkomst laat de landschaps-architect zijn vorderingen zien waarbij de bewoners hun inbreng duidelijk herkennen.

 

Met de kinderen organiseren we een spannende parkexpeditie. Een GPS loodst ze naar plekken waar ze hun visie kunnen geven op bepaalde onderwerpen. Een speciaal kinderadvies is het resultaat.

 

Tijdens de workshops ontstaan bijzondere contacten. Zo veroveren de hardrockers van metalmuziekcentrum Baroeg de harten van de oudere bewoners waardoor bij Baroeg een uitspanning met terras gepland wordt. De jongeren van Talenthouse ontwerpen ‘filosofenpoorten’ samen met de filosoof uit de buurt.

Tijdens het bouwproces organiseren we excursies met de aannemer, zodat de bewoners op de hoogte blijven van de vorderingen en de onbegaanbaarheid van het park voor lief nemen.

Opdrachtgever: Deelgemeente IJsselmonde, Rotterdam
Start 2008, afronding 2012

bottom of page